Η καρδιά της Clara Luciani

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του Sainte-Victoire, του πρώτου της δίσκου αλλά και μετά από μια ασύλληπτη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, η Clara Luciani επιστρέφει με το νέο της album Cœur. H «καρδιά» της, λοιπόν, ήρθε για να μείνει: 11 νέα easy going/indie κομμάτια που με ευκολία έγιναν το soundtrack του Σεπτεμβρίου μου.

Αυτό που διαφοροποιεί την Clara και τη μουσική της είναι η αμεσότητα αλλά και τα εκλεκτικά ακούσματά της. Με εμφανείς disco και retro επιρροές τόσο στην ίδια τη μουσική, στην εικόνα των video-clip, αλλά και στην οπτική επικοινωνία του project Cœur, δημιουργείται μια ολοκληρωμένη μουσική πρόταση.

À la folie (à la folie)
Passionnément
Un peu, beaucoup, pas du tout
Amour toujours

Από το «Ο έρωτας, δεν σκότωσε ποτέ κανέναν, στο ομώνυμο κομμάτι Cœur, και στη θρυλική σχέση της France Gall με τον Michel Berger στο Le chanteur [«δεν παντρευόμαστε τραγουδιστές, είναι σαν να θες να σταματήσεις τον άνεμο, δεν γίνεται»], αλλά και στο προσωπικό γράμμα τής Clara προς την Françoise Hardy στο Tout le monde (sauf toi)· δε λείπει, όμως, και η πιο μελαγχολική πλευρά του άλπουμ στο Sad & Slow, ντουέτο με τον Julien Doré.

Toi, tu as tes ombres et tes mystères
Tu vas, le cœur en bandoulière
Et moi je veux juste te regarder faire

On n’épouse pas les chanteurs
C’est vouloir enfermer le vent
Ça ne se peut pas vraiment

Το πρώτο single του άλπουμ, Le Reste, βλέπουμε ένα video-clip με έμπνευση από το μιούζικαλ του Jacques Demy Les Demoiselles de Rochefort:

Τα διαμαντάκια του πρέπει να ακούσεις: Le chanteur, Respire encore, Amour Toujours & J’sais pas plaire.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις