Τα Podcast της καραντίνας

Μένουμε σπίτι, σίγουρα έχεις βαρεθεί να το ακούς· όλοι μας. Οι συνήθειες άλλαξαν, δεν διαβάζω όσα μυθιστορήματα θα ήθελα, πάντα το λέω όμως αυτό. Μαγειρεύω, φροντίζω τα φυτά μου (μικρά δάση που γεμίζουν οξυγόνο και χρώμα τα ήσυχα Εξάρχεια).

Κάτι όμως που με βοήθησε πολύ το διάστημα της καραντίνας ―απίστευτο το ότι μετράμε αντίστροφα τις μέρες για τη λήξη της (sic !)― ήταν τα Podcast. Γι’ αυτό αποφάσισα να συγκεντρώσω κάποια από αυτά που άκουσα περισσότερο. Τα έβαλα στη πρωινή μου ρουτίνα, πρωινό, καφές, email και ό,τι ακολουθεί… Κάποια από αυτά παρά το ότι είναι τόσο μικρά σε διάρκεια σου αφήνουν κάτι και σε κάνουν έστω και λίγο καλύτερο. Είναι βέβαια κάτι προσωπικό και αφορά στα ενδιαφέροντα του καθενός. Μπορείς όμως να βρεις ιδέες και γι’ άλλα που ενδεχομένως να σε ενδιαφέρουν περισσότερο.


Αυτά είναι κάποια από αυτά που άκουσα περισσότερο :

Hurry Slowly

*ιδανικό για να μάθεις πώς να βιάζεσαι αργά 🙂

Because I Watched

*ενδιαφέρουσες ιστορίες πίσω από αγαπημένες σου σειρές του Netflix

Mental

*όλα τα θέματα που μπορεί να μας απασχολούν ώστε να έχουμε ψυχική υγεία

Στυλ

*ενδιαφέρουσες ιστορίες από τους ανθρώπους της μόδας στην Ελλάδα

Ναυαγοί

*ο Παύλος Τσίμας συναντά αξιοπρόσεκτες προσωπικότητες και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο

Música con subtítulos

*μια υπέροχη-θεματική εκπομπή που επικεντρώνεται κάθε φορά αφιερωματικά σε ένα μουσικό, γκρουπ ή δεκαετία. Με την υπογραφή της κρατικής ραδιοφωνίας της Ισπανίας.

Le Paris des arts

*Υπέροχη δημοσιογραφία που σου κλείνει το μάτι ακόμη και το περιτύλιγμά της· για να μαθαίνεις όλα τα καλλιτεχνικά νέα του Παρισιού.

The School of Life

*υπέροχα μικρά βιντεάκια για να μας δώσουν απαντήσεις σε θέματα ψυχολογίας/ψυχανάλυσης ή να μας κάνουν απλώς να «ξεκλειδώσουμε».

 

Πάνω απ’ όλα απόλαυσα όσο τίποτα και το αγαπημένο μου ραδιοφώνο KCRW, λατρεύω τις εκλεκτικές επιλογές του, είναι τόσο «μπροστά» κάθε φορά και ξεχωρίζει τους καλλιτέχνες που θα απασχολήσουν την εναλλακτική σκηνή το επόμενο διάστημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις