Ταχινένια μυρωδάτα μπισκότα

Το τελευταίο διάστημα θέλω να δοκιμάζω συνεχώς νέες συνταγές και να πειραματίζομαι με νέες υφές και ωραία υλικά, όπως το ταχίνι που δεν το είχα δοκιμάσει ξανά σε μπισκότα. Η συνταγή αυτή είναι μυρωδάτη, σοκολατένια και υπέρ-αφράτη (δεν έχει την υφή των αμερικανικών κούκις, είναι πολύ πιο αφράτη μέσα και εξωτερικά τραγανή). Είναι εμπνευσμένη από το Mokonuts, ένα υπέροχο Καφέ στο Παρίσι που έγινε μεταξύ άλλων γνωστό και γι’ αυτά τα μπισκότα. Πριν από μερικούς μήνες μάλιστα είχαν γράψει γι’ αυτό και οι New York Times.

Υλικά για 15 περίπου μπισκότα:
125γρ αλεύρι ολικής άλεσης
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας Μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κουτάλι της σούπας μαγειρική σόδα
1/2 κουτάλι της σούπας αλάτι
100γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
75γρ ταχίνι
1 μεγάλο αυγό + 1 κρόκος αυγού
200γρ καστανή ζάχαρη (έβαλα μαύρη εγώ!)
βανίλια
250γρ σοκολάτα 65% κακάο, χοντρά τεμαχισμένη με ένα μαχαίρι
σουσάμι για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα δύο είδη άλευρων, την μπέϊκιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, το ταχίνι και τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να γίνει ένα μείγμα ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο, τη βανίλια και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα ξηρά υλικά, όπως επίσης και την τεμαχισμένη σοκολάτα.

Καλύπτουμε το μείγμα με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή και όλο το βράδυ (για να τα ψήσουμε για πρωινό!)

Ζυγίζουμε κάθε μπισκότο ώστε να ψηθούν και να είναι όλα ίδια (περίπου 60γρ ζύμης), τα κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε σε ένα βαθύ πιάτο που έχουμε βάλει το σουσάμι.

Βάζουμε τα μπισκότα σε λαδόκολα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και ψήνουμε για 11 λεπτά περίπου. Στο 7ο λεπτό βγάζουμε το ταψί και το χτυπάμε στον πάγκο της κουζίνας για να βοηθήσουμε τα μπισκότα να έχουν το ιδανικό σχήμα. Ψήνουμε για ακόμη 4 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά περίπου στο ταψί τους και μετά μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Και αυτό είναι, θα είναι μια συνταγή που θα κάνετε ξανά…και ξανά.




Μια συνταγή του The Boy Who Bakes.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις