Σπιτικό παγωτό βανίλιας {Paleo & Vegan}

Αυτό το υπέροχο παγωτό βανίλιας, δεν περιέχει καθόλου γαλακτοκομικά υλικά ούτε όμως και ζάχαρη, είναι φτιαγμένο με κρέμα και γάλα καρύδας μαζί με τη φυσική κρεμώδη υφή από χουρμάδες… καλά ακούτε, Χ Ο Υ Ρ Μ Α Δ Ε Σ. Οι χουρμάδες όπως ακριβώς τους μεταχειριζόμαστε στη συνταγή αυτή δίνουν γλυκύτητα και έξτρα κρεμώδη υφή που μπορεί να κερδίσει σε γεύση ακόμη και την καραμέλα. Είναι πολύ απλό και πεντανόστιμο, δεν μένει παρά να το δοκιμάσετε.

Σπιτικό παγωτό βανίλιας

Υλικά:

  • 200 γρ. αποξηραμένους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 1 συσκευασία γάλα καρύδας (400 ml.)
  • 1 συσκευασία κρέμα καρύδας (400 ml.) 
  • 1 κουτάλι της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κουταλιού της σούπας θαλασσινό αλάτι

Σπιτικό παγωτό βανίλιας

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μπολ με καυτό νερό βάζουμε τους χουρμάδες για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τους στραγγίζουμε από το νερό και τους χτυπάμε στο blender μαζί με όλη την ποσότητα του γάλακτος καρύδας μέχρι να αποκτήσει μια παχύρρευστη μορφή.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε τηγάνι μέτριας φωτιάς και προσθέτουμε και όλη την ποσότητα από την κρέμα καρύδας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι όλο να αποκτήσει μια κρεμώδη μορφή και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Είτε ετοιμάζουμε την παγωτομηχανή μας (με ήδη κρύο κάδο από την προηγούμενη ημέρα), είτε το προσθέτουμε σε μεταλλικό σκεύος για παγωτά μαζί με μια πλαστική μεμβράνη για να μη μας πιάσει πάγο το μείγμα.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να παγώσει για 3-4 ώρες ή και όλο το βράδυ.
  6. Πριν το φάμε το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά περίπου. Είναι έτοιμο, κρεμώδες και πεντανόστιμο. Σκέτο είναι υπέροχο, ταιριάζει τέλεια όμως μαζί με φρέσκα σύκα.

Καλή απόλαυση!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις