7 βιβλία για τις διακοπές του Πάσχα

Μπορεί οι διακοπές του Πάσχα να είναι ολιγοήμερες για τους περισσότερους, όμως αποτελούν και μια εξαιρετική αφορμή για να εξερευνήσουμε κάποιες από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες βιβλίων, να διαβάσουμε κάποια από αυτά και να αναθεωρήσουμε για ακόμη μια φορά τη λίστα με τα αδιάβαστα!

Το τέλος της πείνας – Λίνα Ρόκου – Εκδόσεις Ίκαρος


Μια ιδιαίτερη σειρά από συναλλαγές ξεκινά ανάμεσα στην άνεργη Έμμα και στον παλιατζή Σαν, όταν η Έμμα του πουλάει όργανα και κομμάτια του κορμιού της ενώ η σκιά ενός παλιού έρωτα πέφτει πάνω στη σχέση που δημιουργείται. Πώς αποδομείς τον άλλον για να φτάσεις στον πυρήνα του; Μπορείς να αγοράζεις τους φρονιμίτες του και σε ποια τιμή; Ένα εξαιρετικό-σύγχρονο ντεμπούτο από τη δημοσιογράφο που αρθρογραφεί στην Popaganda.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

4 3 2 1 – Paul Auster (μετάφραση: Μαρία Ξυλούρη) – Εκδόσεις Μεταίχμιο


Μία γέννηση, 4 παράλληλα μονοπάτια ζωής: τέσσερις Φέργκιουσον που θα ζήσουν τέσσερις εντελώς διαφορετικές ζωές. Η τύχη των οικογενειών τους αποκλίνει. Οι έρωτες, οι φιλίες και τα πάθη τους είναι αντίθετα. Κάθε εκδοχή της ιστορίας του Φέργκιουσον διατρέχει το κατακερματισμένο πεδίο της Αμερικής των μέσων του 20ού αιώνα σε ένα μεγαλόπνοο μυθιστόρημα για το δικαίωμα στην ύπαρξη και τις ατελείωτες πιθανότητές της, για την αγάπη και την πληρότητα της ζωής. Το πολυαναμενόμενο-νέο μυθιστόρημα του Paul Auster είναι γεγονός!

Ανακαλύψτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Το κουτσό – Julio Cortázar (μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης) – Εκδόσεις Opera

Δεν θα μπορούσε να μην είναι σε αυτή τη λίστα αυτό το βιβλίο, που δεν ήταν διαθέσιμο εδώ και πολύ καιρό, και η επανακυκλοφορία του αποτέλεσε μια σημαντική εκδοτική είδηση.

«Όποιος δεν έχει διαβάσει Κορτάσαρ είναι καταδικασμένος. Αυτό, το να μην τον έχεις διαβάσει, είναι μια σοβαρή, ύπουλη αρρώστια που με τον καιρό μπορεί να έχει τρομερές συνέπειες. Κάτι ανάλογο με κάποιον που δεν έχει φάει ποτέ ροδάκινο. Θ’ αρχίσει να γίνεται όλο και πιο μελαγχολικός, θα χάνει το χρώμα του και, πολύ πιθανόν, σιγά σιγά, θα χάσει και τα μαλλιά του».
―Πάμπλο Νερούδα

Ανακαλύψτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Οι Καλοί – Hannah Kent (μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου) – Εκδόσεις Ίκαρος


Η Hannah Kent, συγγραφέας του best seller Έθιμα Ταφής (Ίκαρος, 2014) επανήλθε με ένα εκπληκτικό νέο μυθιστόρημα που παρουσιάζει την ιστορία τριών γυναικών, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σώσουν ένα παιδί από μια προληπτική κοινωνία. Τοποθετημένο σ’ έναν χαμένο κόσμο που υπακούει στους δικούς του κανόνες, Οι Καλοί είναι ένα μυθιστόρημα για την απόλυτη πίστη και τη γεμάτη αφοσίωση αγάπη.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Χρονικό ενός τελευταίου καλοκαιριού – Yasmine El Rashidi (μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου) – Εκδόσεις Κριτική


Κάιρο, 1984, ένα ζεστό καλοκαίρι. Ένα μικρό κορίτσι μεγαλώνει στην οικογενειακή έπαυλη. Παράπονό της η απουσία του Πατέρα και η αποστασιοποιημένη αυστηρότητα της Μητέρας. Οι μέρες της περνούν στη σιωπή: κοιτάζει τον ήρεμο Νείλο από το παράθυρό της, παρακολουθεί χωρίς ήχο τα τρία μη απαγορευμένα κανάλια, πλάθει με τη φαντασία της τις ζωές των άλλων.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Χέρια μικρά – Andrés Barba (μετάφραση: Βασιλική Κνήτου) – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σε ένα ορφανοτροφείο θηλέων, καταφτάνει η εφτάχρονη Μαρίνα μετά τον θάνατο των γονιών της σε αυτοκινητιστικό. Η διαφορετικότητα του καινούργιου κοριτσιού αλλάζει τις ισορροπίες στο ίδρυμα. Καθώς η Μαρίνα παλεύει να βρει τη θέση της, επινοεί ένα παιχνίδι στους κανόνες του οποίου υποβόσκει μια έμμονη βία. Η επιθυμία, σαν αίνιγμα ή σωτηρία, ιδωμένη εναλλάξ μέσα από την οπτική της Μαρίνας κι αυτήν των άλλων κοριτσιών, με υπνωτιστικό, λυρικό ρυθμό, μας υποβάλλει μια αίσθηση διφορούμενου και τρομερού· γιατί ο φόβος είναι ακόμα πιο φοβερός στον βαθμό που είναι αόριστος.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Έρση Σωτηροπούλου – Μπορείς;

Η Έρση Σωτηροπούλου επανέρχεται μετά το εξαιρετικό της μυθιστόρημα Τι μένει από τη νύχτα (εκδόσεις Πατάκη, 2015) με ένα ιδιαίτερο βιβλίο, στο οποίο συνυπάρχουν και αναμειγνύονται αυτοβιογραφικά της στοιχεία με τη μυθοπλασία.

Η ποίηση ενώ δεν μπορεί ν’ αντέξει τον συμβατικό μετρήσιμο λόγο, ενίοτε τον ερωτεύεται. Σ’ αυτή την περίπτωση, απλώς επιβιώνει ίσως χωρίς να προδίδεται και να προδίδει. Ένα σύννεφο που αντί για την υγρασία που ευφραίνει την αμπελιά, μου φέρνει θλίψη ανεξήγητη και εξηγήσιμη.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις