Η μελαγχολική ποπ της Carla Morrison

Αν ο Νοέμβριος ήταν μουσική θα άκουγε στην ιδιαίτερα μελαγχολική ποπ της Carla Morrison. Με φωνή αληθινή που ξεχωρίζει, χωρίς υπερβολές, ήρθε για να μείνει για τα καλά στις μουσικές που ξεχώρισα και είχα στο repeat. Ένα ιδιαίτερο στυλ που έχει κάτι από τον αέρα της Björk και της Lana Del Ray, με στίχους σχεδόν ποιήματα, δεν μπορούν να μην σε αγγίξουν.


Η Carla είναι ιδιαίτερα γνωστή από την επιτυχία της Déjenme llorar από το ομώνυμό της album, το οποίο απέσπασε Latin Grammy. Λίγα χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το εξαιρετικό της album Amor Supremo που ήταν φέτος υποψήφιο για τα Grammys. Ηλεκτρονικοί ήχοι σε συνδυασμό με ακουστικές ερμηνείες γεμάτες από ποιητική-εξομολογητική διάθεση. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

La vida es un proceso
Cada quien construyendo su reto
Y al mismo tiempo
Uno siente rincones inciertos
Miro al cielo
Pido al mundo respuestas a esto
Que me esta comiendo
Pero debo escarbar mis adentros

Η Carla Morrison καταφέρνει εξαιρετικά ένα ιδιαίτερο μείγμα μεταξύ της λατινικής μουσικής σκηνής και της ιδιαίτερης καλλιτεχνικής της διάθεσης, χωρίς να βασίζεται σε mainstream μονοπάτια (σε αυτή την κατηγορία ανήκει βεβαίως και η Julieta Venegas με το απαράμιλλης αισθητικής album της MTV Unplugged).



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις