Η Τέχνη Του Halo Halo.

Το Halo Halo ή αλλιώς Τουρλού Τουρλού / Mix Mix είναι ένα φοβερό γλυκάκι που προέρχεται από τις Φιλιππίνες και έγινε η απόλυτη εμμονή του καλοκαιριού. Έχει πολλές παραλλαγές καθώς και κάποια υλικά που δεν μπορούν να λείψουν με τίποτα. Είναι ιδανικό για τις μέρες που δεν αντέχεις άλλο τη ζέστη και θες κάτι εξαιρετικά δροσερό…ναι το ξέρω, θέλεις Halo Halo!

Και μόνο που το βλέπεις με αυτά τα πράσινα και κόκκινα πραγματάκια σου κλείνει το μάτι! Ακολουθούν φωτογραφίες από τις δοκιμές που έκανα αλλά και τα υλικά. Μην ανησυχείς όλα μπορείς να τα βρεις σε κάποιο Φιλιπιννέζικο/Ασιάτικο Μάρκετ αν είσαι κάπου στην Αθήνα. Et voilà.

Υλικά:

1 μπουκάλι Halo Halo Mix (περίπου 340γρ.) –  Αυτό περιέχει διάφανο Coconut gel, Μαύρα & Λευκά φασόλια, Μπανάνα και Jackfruit. Μπορείτε να δείτε τη συσκευασία εδώ.

1 μπουκάλι Πράσινο Kaong (περίπου 340γρ.) ή αλλιώς Green Palm Fruit. Μπορείτε να δείτε τη συσκευασία εδώ.

1 μπουκάλι Nata de Coco / Coconut Gel (περίπου 340γρ.) ή αλλιώς το πιο δροσερό πραγματάκι που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Υπάρχει σε κόκκινο και διάφανο χρώμα. Μπορείς να δεις τη συσκευασία εδώ.

1 σκουπ από το αγαπημένο σου παγωτάκι. Στις Φιλιππίνες βέβαια βάζουν ένα φοβερό μωβ παγωτό (αν κατάλαβα καλά από ένα είδος γλυκοπατάτας). Δείτε εδώ.

1 φρέσκο φρούτο κομμένο σε μικρά κυβάκια.

Θρυμματισμένο πάγο.

Γάλα εβαπορέ.

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μεγάλο ποτήρι στρώσεις από τα υλικά μας, ξεκινώντας από το Halo Halo Mix που έχουμε αδειάσει πρώτα και ανακατέψει σε ένα μπολάκι, και στη συνέχεια προσθέτουμε στρώσεις από το Kaong, τη Nata de Coco και το φρέσκο φρούτο μας μέχρι να καλύψουμε τα 2/3 του ποτηριού μας.
Προσθέτουμε τον θρυμματισμένο πάγο μέχρι να αφήσουμε 2-3 πόντους από την κορυφή του ποτηριού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ κατά βούληση. Σκοπός μας είναι να «βρέξουμε» τον πάγο.Τότε είναι που προσθέτουμε τη μπάλα με το παγωτό μας, προσέχοντας να αφήσουμε χώρο για να μπουν τα topping μας που είναι ξανά τα Kaong, Nata de Coco και το φρούτο μας.Et voilà. Είναι έτοιμο να το καταναλώσουμε αφού το ανακατέψουμε προσεκτικά.Όπως είπαμε οι παραλλαγές είναι πολλές, στα topping μπορούν να προστεθούν επίσης, κομμάτια από το αγαπημένο σας ζελέ καθώς και ένα κομμάτι Κρεμ καραμελέ. Τα έχω δοκιμάσει και με αυτά και είναι επίσης πολύ νόστιμο.

Halo Halo

Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις