Petite Meringues

Τις μέρες του χιονιά δεν υπάρχει καλύτερο από ένα «Βίντερ» πρέσεντ φτιαγμένο από τα χεράκια μας. Τα αγαπημένα Petite Meringues με καρύδια είναι δοκιμασμένη και εύκολη συνταγή που έχει συνοδεύσει κόσμο και ντουνιά. Αρκεί να τη δοκιμάσει κάποιος μια φορά για να την κρατήσει σε αυτές που έχει πρόχειρες για πάντα.

Petite Meringues

Υλικά:

  • 3 ασπράδια
  • 140 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 200 γραμμάρια καρύδια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από τα καρύδια) στο μίξερ για τουλάχιστον μισή ώρα. Η μαρέγκα θα αποκτήσει παχιά υφή και μεταξένιο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια και με ένα κουταλάκι αφήνουμε κουταλιές από τη μαρέγκα που περιέχουν και κομμάτια καρύδια σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 80-100 βαθμούς κελσίου για περίπου 2 ώρες (όταν αρχίσουν να ξεκολλάνε οι μαρέγκες από τη λαδόκολλα). Είμαστε έτοιμοι να τις απολαύσουμε.

Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί εκτός ψυγείου.

** Αν έχετε διάθεση για παιχνίδι, μπορείτε να προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής στο μείγμα και να τα κάνετε ακόμη πιο χαρούμενα 🙂

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις