Όλες φιλούν με τα μάτια κλειστά / Enric Pardo

Το βιβλίο Todas las chicas besan con los ojos cerrados/Όλες φιλούν με τα μάτια κλειστά είχε πέσει στα χέρια μου από πέρυσι με το που πρωτοκυκλοφόρησε στην Ισπανία αλλά δεν είχα βρει τον χρόνο και τη διάθεση να το διαβάσω, μέχρι που φέτος τον Αύγουστο θέλησα να διαβάσω κάτι αρκετά χαλαρό και το ξεκίνησα!

Το βιβλίο δεν γνωρίζω αν έγινε, αλλά θα μπορούσε άνετα να ανήκει στη κατηγορία των bestseller. Προσωπικά, μου αρέσουν οι μεγάλοι τίτλοι, έτσι το βιβλίο αυτό με κέρδισε από την αρχή. Άλλο ένα στοιχείο του που με κέρδισε είναι επίσης ότι είναι φρέσκο, νεανικό και πολύ μοντέρνο.

Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Enric Pardo, σεναριογράφος και καθηγητής Κινηματογράφου δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από το επάγγελμά του στην πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.

Σε αυτό, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας Alex Noe, τριάντα χρόνων (αρνείται με πείσμα να δεχθεί την ηλικία του) δουλεύει ως μοντέρ σε διάφορα γυρίσματα ταινιών. Ο Alex δεν είναι σε σχέση, του αρέσει να παίζει Playstation, να βλέπει πορνό αλλά και το NBA. Γνωρίζει σε ένα πάρτυ τη Natalia που είναι καθηγήτρια σκηνοθεσίας στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και αμέσως του κεντρίζει το ενδιαφέρον και του αλλάζει τη ζωή κατά 180 μοίρες. Την ερωτεύεται παράφορα. Η Natalia δεν είναι και αυτή σε σχέση, είναι πανέμορφη και της αρέσει να οδηγεί τη μηχανή της σε όλη τη πόλη.

Το ταξίδι της σχέσης τους θα είναι μεγάλο…

Όλες φιλούν με τα μάτια κλειστά

Το να κρατήσεις μια σταθερή σχέση δεν είναι κάτι εύκολο, ο κόσμος είναι γεμάτος από κορίτσια διαθέσιμα και ο Alex δεν μπορεί να αποφασίσει αν η σχέση που έχει κάθε φορά είναι η σωστή.

Μεταξύ άλλων θα δούμε και την ιστορία της Keiko, της Chiara αλλά και σωρηδόν άλλων γυναικών.

Στο ταξίδι του για τη σωστή σύντροφο θα είναι εκτενές και πολύ ιδιαίτερο, όπως τα “πήγαινε-έλα” που είχε και θα συνεχίσει να έχει με τη Natalia.

Δεν γνωρίζω αν θα το πρότεινα αλλά σίγουρα πέρασα ωραία διαβάζοντάς το, και αν φαίνεται πως είναι ένα βιβλίο που αφορά κυρίως τις γυναίκες η πραγματικότητα μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα βιβλίο για τον σύγχρονο άνδρα, τα πάθη και τις αδυναμίες του με το πρίσμα του πρωταγωνιστή Alex Noe.

Σίγουρα δεν είναι ένα βιβλίο που θα στιγματίσει τον αναγνώστη αλλά θα τον κάνει να περάσει καλά διαβάζοντάς το κάτι που πάντα το έχουμε ανάγκη. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η πολύ φρέσκια ματιά στα πράγματα, χωρίς υπερβολές για να δείξει μοντέρνο και βιβλίο του σήμερα…Έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο να κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Τι μάθαμε διαβάζοντάς το;

Όλες οι κοπέλες που αξίζουν, είναι αυτές που φιλούν με τα μάτια κλειστά.
Ετοιμαστείτε λοιπόν!

Το διάβασα στα ισπανικά.| Εκδόσεις: Mondadori (Random House Mondadori) | Σελίδες: 256 | Τιμή: 15,90€

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις