Yπερ-τραγανά μπισκότα λεμονιού

Αυτή είναι μια συνταγή με πολλές αναμνήσεις, και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς η όσφρηση λένε ότι μας δημιουργεί τις πιο ισχυρές μνήμες. Και αυτά τα μπισκότα είναι απίστευτα αρωματικά. Θυμάμαι τα δοκίμασα πρώτη φορά όταν έμενα στη Βαρκελώνη και στη συνέχεια τα έκανα αρκετά συχνά, γιατί είναι πανεύκολα, υπέρ-αρωματικά και τραγανά που θα σε κάνει να απορείς γιατί αγοράζεις έτοιμα μπισκότα και δεν τα φτιάχνεις μόνος σου. Αν σου αρέσει το διακριτικό άρωμα λεμονιού σε αυτά και η βουτυρένια τους υφή, θα τα λατρέψεις.

*** Μη ξεχάσεις να ετοιμάσεις ζεστό ζεστό γαλλικό καφέ για να τα συνοδεύσεις.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Χυμός από το 1 λεμόνι
  • 2/3 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 2/3 φλ. ινδοκάρυδο
  • 200 γρ. μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα επίπεδο ταψάκι.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη, το αμύγδαλο, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού. Έπειτα προσθέτουμε τη μαργαρίνη κομμένη σε κυβάκια κι αρχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά με τις άκρες των δακτύλων μας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε πιο γρήγορα τη ζύμη για να γίνει συμπαγής, αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό ή χυμό λεμονιού. Αυτή η ζύμη για να ομογενοποιηθεί θέλει πολύ λίγο υγρό.

Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και την πλάθουμε σε 2 μπαστούνια.  Τα τυλίγουμε χωριστά σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα μπαστούνια σε φετούλες που θα γίνουν τα μπισκότα μας.

Τοποθετούμε τις φετούλες στο ταψί με τη λαδόκολα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά.

Η συνταγή είναι της Ιωάννας Σταμούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις